Aromaterapia per a la Primavera 2ª Part: Al.lèrgies

Posted by on June 13, 2016 in Teràpies, Uncategorized | 0 comments

L’al·lèrgia és una reacció erronia i excessiva del nostre organisme davant d’una determinada substància que percep com un agent nociu, de manera que el nostre sistema immunològic s’activa des del moment en què detecta agents que considera estranys.

Aquestes substàncies són sobretot el pol·len i la pols.

Símptomes de l’al·lèrgia primaveral i tractament des de l’Aromateràpia

Els símptomes que apareixen després de l’arribada de la primavera, especialment durant els dies de major pol·linització (és a dir, de major presència de pol·len en l’aire que inhalem) són en la majoria de les ocasions fàcilment identificables.

Un possible tractament per paliar els símptomes de l’al.lèrgia:

  • Col.liri amb l’Hidrolat de Camamilla per descongestionar els ulls.
  • Inhalació d’oli essencial de Menta Piperita (Mentha x Piperita) per  la congestió nassal.
  • Per la tos seca i espasmòdica diluirem oli essencial de Xipré (Cupressus sempervirens) i Estragó (Artemisa dracunculus) en oli vegetal (qualsevol que tingueu a mà servirà), aplicat al tórax.
  • Per la sinusitis recomano l’oli essencial de Siempreviva (Helichrysum italicum) diluit i aplicat en els sens frontals.

Les al.lèrgies estan íntimament lligades al fetge, per això és de vital importància fer una bona depuració hepàtica.

Un dels olis essencials més eficaços i poc coneguts per afeccions hepàtiques és la Farigola quimiotip Tuyanol (Thymus vulgaris qt Tuyanol). Abans d’entrar a la primavera recomano ja preparar el cos i fer una desintoxicació hepàtica. La posologia que recomano és 2 gotes d’oli essencial diluit en una culleradeta d’oli d’oliva o mel 3 cops al dia durant una setmana.

A més a més, ens beneficiarem dels aliments que són rics en sofre ja que ajuden a desitoxicar els budells i el fetge.

Algun dels aliments rics en sofre: All, Ceba, Germen de Blat, Espàrrecs, Col.

Una altra recomanció que us faig, com sóc una fan de l’aigua macerada de ceba, és també prendre aquesta aigua. Es deixa macerar 1/2 ceba si és gran i 1 ceba sencera si és petita, en un got d’aigua tota la nit. L’endemà al matí en dejuni, es veu l’aigua. 

Per tractar el terreny al.lèrgic:

L’oli essencial d‘Estragó (Artemisa dracunculus) treballa sobre el terreny al.lèrgic. Ve a ser com el Manganès en oligoelement que regula la diàtesi al.lèrgica.

La posologia habitual és 1 gota diluida en una culleradeta d’oli d’oliva o mel dos cops al dia a partir del mes d’Abril.  Durant el tractament de l’al.lèrgia pujarem la dosi a 3 gotes/3 cops al dia.

Aquest oli essencial està contraindicat en infants menors de 7 anys, dones embarassades i lactants.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *